HTML

Diétázz olcsón!

Gyakori kifogás, hogy nem tudok egészségesen étkezni, mert az drága. Ez a blog arra szándékozik rávilágítani, hogy kevés pénzből is lehet egészséges, alacsony kalóriatartalmú és tápláló ételeket készíteni. Fényképekkel, árkalkulációkkal, beszerzései forrásokkal.

Friss topikok

Archívum

Húsok - Csirkemell filé

2012.01.09. 15:05 xmr

Diétázók és testépítők kedvence a csirkemell, magas fehérje, és hozzá képest alacsony zsírtartalma miatt.  Így, ha nem telik marhahúsra, ez a legoptimálisabb fehérjeforrás, amit húsból be tudunk vinni a szervezetünkbe. 

A csirkemellet el lehet készíteni abszolút natúran, csak némi grillfűszerrel bedörzsölve, vagy lehet pácolni is. 

Egy kilogramm csirkemell filé jelenleg 1200-1500 Ft között mozog, de olcsóbban is megúszhatjuk, ha csirkemell darabokat veszünk, vagy ha csontos mellet veszünk, és magunk filézzük ki. 

Az alaprecept a natúr csirkemell filéhez nagyon egyszerű, még a konyhában ritkán mozgóknak sem jelenthet gondot.

A mellfilét szépen, vízszintesen felszeleteljük, vékony szeletekre, hogy a végén úgy nézzen ki, mint valami halfilé. Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felét nagyon kevés lisztben megforgatjuk. A liszt azért szükséges, hogy sütés közben a csirke ne engedjen levet, viszont szép ropogósra süljön. Egy teflon serpenyőbe nagyon kevésolajat öntünk. (Ajánlom az olívaolajat. Komolyabb diétázóknak az öntés helyett az olajat töltsék be egy spray-be, és azzal porlasszák rá a serpenyő felületére. Sokat lehet vele spórolni.) Amikor az olaj felforrósodott, belerakjuk a mellfiléket, és oldalanként addig sütjük, míg szép aranybarna, ropogós nem lesz. Elkészítési idő: 20 perc.

Pácokból rengeteg féle létezik, én a kedvenc pác receptemet osztom meg a nagyérdeművel. 

Mézes-mustáros csirkemell filé

500 gramm csirkemell filé (A mennyiség szabadon variálható, igazából többet is elbír a pác)
1 dl extra szűz olivolaj
3-4 fokhagyma felkarikázva
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 nyomás citrom vagy egy kis kanál borecet
Fűszerek: rozmaring, oregánó, majoranna.

A páclé összetevőit először jól összekeverjük. Amikor kellőképp elkeveredtek, beletesszük és jól átforgatjuk benne a csirkemelleket, majd letakarva betesszük a hűtőbe.

Szólj hozzá!

Címkék: húsok

A bejegyzés trackback címe:

https://dietazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr123531632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása