HTML

Diétázz olcsón!

Gyakori kifogás, hogy nem tudok egészségesen étkezni, mert az drága. Ez a blog arra szándékozik rávilágítani, hogy kevés pénzből is lehet egészséges, alacsony kalóriatartalmú és tápláló ételeket készíteni. Fényképekkel, árkalkulációkkal, beszerzései forrásokkal.

Friss topikok

Archívum

Saláták - Sopszka saláta

2012.01.09. 14:53 xmr

 Hazánkban is nagyon népszerű eme salátafajta, melynek több változata is ismert. Az alap hozzávalók a paradicsom, uborka, paprika, amit kiegészíthetünk lila hagymával, ennek hiányában lila hagymával, lelke pedig valamilyen sajtféle: juhsajt, kecskesajt, feta sajt, ízléstől függően. Önthetünk rá pluszban olívaolajat, borecetet, bár ezek elhagyhatók.

Az én receptem a következő:

5 db paradicsom - 400 Ft/kg, ez olyan fél kilót jelent, tehát 200 Ft
1 db kígyóuborka - 100 Ft
1 db tv paprika - 100 Ft
1 negyed fej vöröshagyma - 20 Ft
1 doboz Fitaki fetasajt 500 gramm - 960 forint, egyharmada kell, tehát ~300 Ft

A paradicsomokat felkockázzuk, a szárukat kivágjuk. Az uborkát meghámozzuk, szintén felkockázzuk. Így járunk el a paprikával is. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Az egészet egy fém edényben kézzel jól összekeverjük. Én olajat, ecetet nem szoktam használni. Aztán kibontjuk a sajtot, és kanállal kis darabokat vágunk belőle, majd beleszórjuk a salátába. Ne rakjunk bele sokat, mert nagyon sós. (Emiatt nem kell sózni sem.) Elkeverjük, majd letakarva a hűtőbe tesszük. Később, amikor a paradicsom levet engedett, leöntjük a salátáról.

Elkészítési idő: kb. 10 perc.
Étkezési adagok: legalább 4 adag
Egy adag költsége: 180 Ft

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dietazzolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr93531604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása